Suroviny:
Svetlý plát:
- 4 vajcia
- 4 PL cukru
- 4 PL polohrubej múky
Dvojfarebný plát:
- 4 vajcia
- 4 PL cukru
- 4 PL polohrubej múky
- 1 PL kakao
Čokoládový krém:
- 200g tmavej čokolády
- 2,5 dl smotany na šľahanie 33 %
- 1 smeta fix
Marcipánový krém:
- 2 balíčky smotanový pudingový prášok
- 1,5 dl vody
- 1 PL cukor
- 1,5 dl mlieka
- 350g marcipánová pasta
- 2,5 dl smotana na šľahanie
- 1 smeta fix
Na ozdobenie:
strúhaná čokoláda
Postup:
Svetlý plát:
Bielka vymiešame na tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, primiešame múku a nakoniec primiešame tuhý sneh. Jemne premiešame. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 10-12 minút do ružova.
Dvojfarebný plát:
Bielka vymiešame na tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, pridáme múku a opatrne primiešame tuhý sneh. Cesto rozdelíme na 2/3 a 1/3 . Do 2/3 cesta pridáme kakaový prášok a premiešame. Na plech vystlaný papierom na pečenie nalejeme kakaové cesto, zarovnáme, na vrch opatrne rovnomerne nalejeme svetlé cesto. Jemne premiešame, aby sme mali svetlé a tmavé pásiky. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 10-12 minút. Necháme vychladnúť.
Čokoládu roztopíme, smotanu vyšľaháme do tuha s roztopenou čokoládou a smeta fix.
Mlieko s cukrom dáme variť, pridáme nastrúhanú marcipánovú pastu. Vymiešame do hladka. Pudingové prášky rozmiešame s 1,5 dl vody a primiešame ich do horúcej mliečnej pasty. Uvaríme hustý krém. Necháme ochladnúť.
Smotanu vymiešame do tuha so smeta fix, pridáme do vychladnutého marcipánového krému. Premiešame.
Svetlý plát natrieme čokoládovým krémom, na to položíme dvojfarebný plát, kakaovou vrstvou na čokoládový krém. Na vrch položíme marcipánový krém, vidličkou urobíme na vrch pásiky a necháme stuhnúť v chladničke 2-3 hodiny. Vrch posypeme strúhanou čokoládou.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.
Leave a Reply