Božský, hrnčekový, ovocný koláč. Ktorý vás bude pokúšať, každým jedným sústom viac a viac…

Recept na svieži hrnčekový ovocný koláč. Vyskúšajte výborný recept na ovocný koláč z kuchyne portálu Ženy v meste.

Recept na ovocný koláč. Foto – Nela

Svieži hrnčekový ovocný koláč. Chceli by ste niečo dobré upiecť a neviete si vybrať? Nech sa páči. Ponúkame výborný recept, ktorý zvládne aj začínajúca gazdinká. Nepotrebujete veľa času a pohostíte aj veľkú návštevu.

Svieži hrnčekový ovocný koláč 

Vyskúšajte ďalší z receptov z dielne portálu Ženy v meste, ktorého príprava je nenáročná, koláčik je ľahký a svieži. Napíšte nám do diskusie ako vám a vašej rodinke chutil. 🍓😍👌

 

Recept na hrnčekový svieži ovocný koláč

  • Počet porcií: 25
  • Čas prípravy: 30 minút

Vybrali sme pre vás

RECEPT: Hrnčekový jablkový koláč

Ingrediencie na vynikajúci hrnčekový ovocný zákusok

ovocný koláč – na hrnčekové cesto (hrnček 250 ml):

  • 1 hrnček hladká múka
  • ½ hrnčeka kryštálového cukru (trstinového)
  • 1 ks vanilínový cukor
  • ½ balíčka prášku do pečiva
  • ½ hrnčeka mlieka
  • ½ hrnčeka oleja
  • 2 ks vajce
  • nasekaná tmavá čokoláda (nemusí byť)

Ovocný koláč – na ovocný krém

  1. – 2 plné hrste ľubovoľného ovocia (čerstvé maliny, čučoriedky, jahody, marhule, ríbezle)
  2. – ½ hrnčeka kryštálového cukru (trstinového)
  3. – 400 ml mlieko
  4. – 1 ks Zlatý klas s vanilkou  (40 g)
  5. – 100 g maslo

Ovocný koláč – na ozdobenie

  1. – šľahačka
  2. – (500 ml šľahačkovej smotany alebo 300 ml mlieka a 2 ks šľahačka v prášku Dr. Oetker)
  3. – nasekaná čokoláda, pistácie, medovka

Recept na svieži ovocný koláč. Foto – Nela

Recept na lahodný hrnčekový ovocný koláč so šľahačkou

  1. Najprv si pripravíme ovocie na krém. Dve plné hrste ľubovoľného sezónneho ovocia (ja som zvolila červené ríbezle) dáme do menšieho hrnca, zasypeme cukrom, pridáme hrnček vody  a varíme na miernom ohni, aby dostalo ovocie takú želatínovú konzistenciu (cca 10-15 minút záleží od ovocia). Podľa potreby môžeme pridať trochu vody, ak by bola zmes veľmi hustá. Môžeme ešte dosladiť – záleží aké ovocie použijeme a akú sladkosť obľubujeme. Po uvarení by sme mali mať cca 1 hrnček ovocnej zmesi.
  2. Počas varenia ovocia si pripravíme cesto. Príprava je jednoduchá. Všetky suroviny odmeriame hrnčekom (250 ml). Do misky pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, vanilínový cukor, kryštálový cukor, mlieko, olej, vajcia. Mixérom vyšľaháme dohladka. Čokoládu si nasekáme na kúsky a vareškou primiešame do cesta.
  3. Plech o veľkosti cca 30×40 cm vystelieme papierom na pečenie. Rozotrieme cesto a pečieme pri teplote 175oC cca 15 minút.
  4. Dokončíme si ovocný krém. Do mlieka si zapracujeme Zlatý klas. Mlieko necháme prevariť, pridáme rozvarené ovocie a spojíme. Necháme vychladnúť. Do vlažného krému pridáme maslo, premiešame. Dáme do chladu.
  5. Pripravíme si šľahačku. Môžeme zvoliť smotanu šľahačkovú, ktorú vyšľaháme dotuha. Mala by byť dostatočne vychladená, aby pekne držala tvar. Môžeme si však pripraviť aj šľahačku z prášku (Dr. Oetker) a to tak, že do studeného mlieka zašľaháme 2 balíčky tohto prášku.
  6. Na vychladnutý korpus rozotrieme ovocný krém. Navrstvíme šľahačku. Dozdobíme nasekanou čokoládou, pistáciami, medovkou. Necháme zachladiť aspoň na jednu hodinu.

Dobrú chuť. 😍👌

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*