Ingrediencie:
Cesto:
- 6 stredne veľkých jabĺk
- 3 vajcia
- 200 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 dcl oleja
- 1,5 ml mlieka
- 1 lyžica rumu
- 150 g hladkej múky
- pol prášku do pečiva
- 150 g mletého maku
Náplň:
- 2,5 ml jablkovej šťavy
- 1 balíček vanilkový pudingový prášok
- pol balíčka na hrubo nasekaných lieskových orechov
Poleva:
- 1 PL oleja
- 2 PL vody
- 100 g masla
- 1 PL práškového cukru
- 200 g tmavej čokolády
Postup:
Jablká ošúpeme a nastrúhame, scedíme a šťavu odložíme bokom, budeme ju potrebovať na náplň.
Vajcia, cukor, vanilkový cukor vložte do nádoby a dobre premiešajte.
Pridáme nastrúhané scedené jablká, olej, mlieko, trochu rumu (voliteľné) a múku a dobre premiešajte, nakoniec pridajte mak (môže byť aj karob) – opäť premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný.
Pečieme vo vyhriatej rúre asi 35-40 minút pri 175°C. Upečený korpus posypeme na hrubo nasekanými lieskovými orechmi.
Z jablkovej šťavy a pudingového prášku uvaríme puding. Ak nemáte šťavu, ako alternatívu možno použiť vodu. V tomto prípade pridajte 2-3 polievkové lyžice cukru.
Vzniknutým dresingom polejeme upečený korpus a dobre vychladíme.
Do hrnca pridáme olej, vodu, maslo, práškový cukor, čokoládu na varenie a na ohni krátko roztopíme, dobre premiešame a nalejeme na koláč a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply