Goranové kocky! Najlepší makovo-jablkový koláč vhodný na každú príležitosť…

Ingrediencie:

Cesto:

  • 6 stredne veľkých jabĺk
  • 3 vajcia
  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 dcl oleja
  • 1,5 ml mlieka
  • 1 lyžica rumu
  • 150 g hladkej múky
  • pol prášku do pečiva
  • 150 g mletého maku

Náplň:

  • 2,5 ml jablkovej šťavy
  • 1 balíček vanilkový pudingový prášok
  • pol balíčka na hrubo nasekaných lieskových orechov

Poleva:

  • 1 PL oleja
  • 2 PL vody
  • 100 g masla
  • 1 PL práškového cukru
  • 200 g tmavej čokolády

Postup:

Jablká ošúpeme a nastrúhame, scedíme a šťavu odložíme bokom, budeme ju potrebovať na náplň.

Vajcia, cukor, vanilkový cukor vložte do  nádoby a dobre premiešajte.

Pridáme nastrúhané scedené jablká, olej, mlieko, trochu rumu (voliteľné) a múku a dobre premiešajte, nakoniec pridajte  mak (môže byť aj karob) – opäť premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný.

Pečieme vo vyhriatej rúre asi 35-40 minút pri 175°C. Upečený korpus posypeme na hrubo nasekanými lieskovými orechmi.

Z jablkovej šťavy a pudingového prášku uvaríme puding. Ak nemáte šťavu, ako alternatívu možno použiť vodu. V tomto prípade pridajte 2-3 polievkové lyžice cukru.

Vzniknutým dresingom polejeme upečený korpus a dobre vychladíme.

Do hrnca pridáme olej, vodu, maslo, práškový cukor, čokoládu na varenie a na ohni krátko roztopíme, dobre premiešame a nalejeme na koláč a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*