Amandíne rezy! Čokoládový koláčik s rumovou arómou, s ktorým budete žať obrovský úspech…

Ak máte radi čokoládu, určite musíte vyskúšať tento extra čokoládový koláčik. Určite budete mať veľký úspech.

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 200g cukru
  • 30 ml vody
  • 30 ml oleja
  • 20g kakao
  • 6 PL polohrubej múky
  • 10g prášok do pečiva

Krém:

  • 250g čokolády
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • rumová aróma

Sirup:

  • 150 ml vody
  • 100g cukru
  • rumová aróma

Poleva:

  • 150g tmavá čokoláda
  • 25 g bielej čokolády
  • 2 PL oleja

Postup:

Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, po jednom pridáme žĺtka, vodu a olej. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva, postupne pridáme do vaječnej zmesi. Jemne premiešame. Pečieme na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 30 minút. Necháme vychladnúť.

Smotanu dáme opatrne zahrievať, pridáme polámanú čokoládu a rumovú arómu, miešame kým sa rozpustí čokoláda, nesmie sa variť, necháme vychladnúť. Odložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny, potom  vyšľaháme do  peny. Trochu krému si odložíme na zdobenie.

Vodu zmiešame s cukrom a rumovou arómou, miešame kým sa rozpustí cukor. Necháme vychladnúť.

Čokoládu rozpustíme s olejom a vymiešame do leskla. 1/3 čokolády zmiešame s bielou čokoládou, aby sme mali svetlejší odtieň čokoládovej polevy.

Vychladnutý kakaový plát rozkrojíme na dva tenké pláty. Spodný plát natrieme čokoládovou plnkou a prikryjeme druhým plátom. Odložíme na noc do chladničky stuhnúť. Na druhý deň pokrájame na kocky a každú kocku polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť,  popíšeme pásy svetlejšou čokoládou a ozdobíme čokoládovým krémom.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*