Ak máte radi čokoládu, určite musíte vyskúšať tento extra čokoládový koláčik. Určite budete mať veľký úspech.
Suroviny:
- 6 vajec
- 200g cukru
- 30 ml vody
- 30 ml oleja
- 20g kakao
- 6 PL polohrubej múky
- 10g prášok do pečiva
Krém:
- 250g čokolády
- 250 ml smotany na šľahanie
- rumová aróma
Sirup:
- 150 ml vody
- 100g cukru
- rumová aróma
Poleva:
- 150g tmavá čokoláda
- 25 g bielej čokolády
- 2 PL oleja
Postup:
Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, po jednom pridáme žĺtka, vodu a olej. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva, postupne pridáme do vaječnej zmesi. Jemne premiešame. Pečieme na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 30 minút. Necháme vychladnúť.
Smotanu dáme opatrne zahrievať, pridáme polámanú čokoládu a rumovú arómu, miešame kým sa rozpustí čokoláda, nesmie sa variť, necháme vychladnúť. Odložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny, potom vyšľaháme do peny. Trochu krému si odložíme na zdobenie.
Vodu zmiešame s cukrom a rumovou arómou, miešame kým sa rozpustí cukor. Necháme vychladnúť.
Čokoládu rozpustíme s olejom a vymiešame do leskla. 1/3 čokolády zmiešame s bielou čokoládou, aby sme mali svetlejší odtieň čokoládovej polevy.
Vychladnutý kakaový plát rozkrojíme na dva tenké pláty. Spodný plát natrieme čokoládovou plnkou a prikryjeme druhým plátom. Odložíme na noc do chladničky stuhnúť. Na druhý deň pokrájame na kocky a každú kocku polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť, popíšeme pásy svetlejšou čokoládou a ozdobíme čokoládovým krémom.
Leave a Reply