Šťavnaté BRAVČOVÉ ROLKY pečené v rúre! Ak už máte dosť vyprážaných jedál, skúste tento recept…

Jednoduchý a veľmi dobrý recept z bravčového mäsa… Len tak sa po nich zapráši!

Bravčové mäso sa dá pripraviť niekoľkými spôsobmi. Dnes by sme Vám chceli predstaviť,  plnené mäsové rolky, ak ste unavení z vyprážaného mäsa, mali by ste to skúsiť. Ak chcete urobiť šťavnaté mäso so špeciálnou chuťou, potom naň môžete položiť pomaranč alebo slivky a tak dusiť. Tento recept je veľmi jednoduchý a hotový ho mate behom chvíle.

Prísady:

  • 500 g bravčového mäsa (stehno, bravčové kotlety),
  • 2 až 3 sladké uhorky,
  • 100 až 130 g syra,
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy,
  • soľ
  • mleté čierne korenie podľa chuti.

Príprava:

Mäso umyjeme, potom ho nakrájame na tenké plátky a vyklepeme.

Osolíme, okoreníme, pokropíme citrónovou šťavou a vložte do misy a nechajte stáť 30 minút. Nakrájajte sladké uhorky pozdĺžne na 4 časti, nakrájajte syr na prúžky. Osolíme a okoreníme plátky mäsa, potom na každé mäso položte plátok uhorky a plátok syra a uvinieme ho.

Ak je to potrebné, zviažeme rolky špáradlom alebo niťou a  opečieme zo všetkých strán v horúcom oleji.

Rúru predhrejeme na 180 stupňov, vložte mäsové rolky do tepelne odolnej misky a pečte v rúre 12 minút.

Mäsové rolky naplnené uhorkami a syrom môžu byť pripravené na každú príležitosť, môžu byť konzumované horúce alebo studené. Podávame a varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*