Moja starká mi poradila recept na čaj proti opuchom. Stojí iba pár centov!

Vždy keď babičke opúchali nohy, pila tento čaj…

Petržlen, rovnako ako väčšina bylín, je veľmi zdravý. Okrem jeho výživových a chuťových vlastností ho však môžeme použiť ako liek! Okrem toho môžeme využiť väčšinu jeho  schopností vo forme nálevov.

Petržlen na opuch

Opuch končatín môže mať mnoho príčin – nesprávna strava, problémy s obehovým systémom, ochorenia obličiek, menštruácia, zmena počasia a mnoho, mnoho ďalších. Tento stav je veľmi nepríjemný a môže spôsobiť bolesť a ťažkosti s chôdzou. Ak hľadáme riešenie, stojí za to siahnuť po infúzii petržlenu. Táto rastlina má diuretický účinok a práve problémy so zadržiavaním  tekutín sú najčastejšou príčinou opuchu. V roku 2002 bola v časopise Journal of Ethnopharmacology publikovaná štúdia, ktorá potvrdzuje schopnosť petržlenu blahodárne pôsobiť na  draselné a sodíkové iónové pumpy v bunkách , ako aj stimulovať osmózu a tvorbu moču. Navyše, na rozdiel od populárnych diuretík, nemá žiadne vedľajšie účinky.

Prevencia rakoviny

Je známe, že myristín, ktorý sa nachádza v petržlenovej vňati, inhibuje rast rakovinových buniek. Uskutočnený výskum ukazuje, že najúčinnejšie funguje v prípade rakoviny pľúc a žalúdka – znižuje už vzniknuté rakovinové zmeny a zabraňuje tvorbe ďalších zmien, ako aj chorôb vo všeobecnosti

Podpora mozgu

Odvar z  petržlenu zmierňuje príznaky spôsobené poruchami mozgu! A čo viac, zlepšuje prácu neurotransmiterov, znižuje vplyv škodlivých faktorov na mozgovú kôru a zlepšuje prácu neurónov nachádzajúcich sa v mozgu.

Protizápalový

Petržlen je plný vitamínu C a antioxidantov. Okrem toho lieči bolesť spôsobenú reumatizmom a osteoporózou, ako aj bolesť kĺbov. Zmierňuje zápal a urýchľuje jeho liečbu a pravidelne konzumuje, zabraňuje ich tvorbe!

Na prípravu petržlenového čaju budete potrebovať:

Prísady:

  • 5 vetvičiek petržlenu
  •  pol citróna,
  •  3 poháre vody,
  •  čajová lyžičky medu.

Príprava:

Zahrejte vodu (nemala by byť úplne vriaca!) a nalejte ju na petržlenovú vňať a citrón, predtým umiestnenú v džbáne. Držte stonky petržlenu tak, aby neboli úplne ponorené a boli v hornej časti misky. Nechajte stáť 5 minút. Po uplynutí tejto doby odstráňte petržlenovú vňať, pridajte citrón a med. Pite niekoľkokrát denne.

Zdieľajte túto radu s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*