Jablká nakrájam, uložím do formy a zalejem cestom. Tento koláč by som mohla robiť každý deň!

Tento jablkový koláč je taký výborný, že by sme ho jedli aj každý deň!

Ingrediencie:

  • 4 jablká
  • 75 g + 30 g cukru
  • 4 vajcia
  • 8 g vanilkového cukru
  • 150 g polohrubej múky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 100 ml oleja
  • škorica

Postup:

Vajcia vyšľaháme s 75 g cukru do peny, pridáme vanilkový cukor a preosiatu múku s práškom do pečiva. Vymiešame a pridáme olej, čím vznikne jednoliata  hladká hmota.

Jablká očistíme, zbavíme jadrovníkov a pokrájame na kocky, posypeme 30 g cukru a trochu škorice, premiešame.

Jablká  rovnomerne uložíme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie, na jablka rovnomerne nevrstvíme cesto tak, aby boli všetky jablka zakryté.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 35  minút. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*