Keď raz vyskúšate tento recept na jablkový koláč, inak ho už piecť nebudete…
Ingrediencie
- 155 g cukru
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 250 g masla
- trocha soli
- 250 g polohrubej múky
- 2 balíčky vanilkového pudingového prášku
- 3 vajcia
- 155 ml mlieka
- 3 veľké jablká
- 1 balíček prášku do pečiva
Postup:
Rúru predhrejeme na 180-190 °C a plech na pečenie vymastíme trochou masla.
Vymiešame maslo s vanilkovým cukrom, cukrom a trochou soli do peny. Potom postupne vmiešame vajíčka. Pridáme múku, prášok do pečiva a vanilkový puding, dobre premiešajte a postupne pridávame mlieko.
Jablká umyjeme, ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a podľa potreby nakrájame na kúsky. Pomocou stierky vložíme kúsky jabĺk do cesta.
Nakoniec zmes s kúskami jabĺk dáme na plech a pečieme na strednej úrovni 40-50 minút. Koláč necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply