Čerešňový koláč je obľúbený v mnohých domácnostiach a takto urobený môže byť dokonalým dezertom k domácej káve.
Ingrediencie:
- 5 vajec
- 260 gramov polohrubej múky
- pohár a pol cukru
- 2 vrecká vanilkového cukru
- 100 ml oleja
- 200 ml jogurtu
- pol vrecka prášku do pečiva
- asi 300-400 gramov vykôstkovaných čerešní
- trochu krupice
- trocha práškového cukru
Postup:
Oddeľte žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme spolu s cukrom. Pridajte žĺtky a potom múku, olej, jogurt a prášok do pečiva. Vymiešame vzdušné cesto, cesto nalejeme na vymastený krupicou múkou vysypaný plech.
K čerešniam pridáme trochu cukru a krupice a všetko premiešame. Na cesto rovnomerne rozložíme čerešne a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov Celzia asi pol hodiny. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Leave a Reply