Ak ste ich ešte neskúšali, budete prekvapení, aké ľahké je urobiť tieto božské drobivé, džemom plnené isler kolieska.
Suroviny:
- 450g hladkej múky
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 150g mletých vlašských orechov
- 200g masla
- 100g tuku
- 150g práškový cukor
- štipka soli
- lyžička škorice
- marhuľový džem na plnenie
Poleva:
- 200g tmavej čokolády
- 50 g bielej čokolády
- 3 PL roztopeného masla
Postup:
Zmiešame múku, sódu bikarbónu, vlašské orechy, škoricu, soľ a práškový cukor, pridáme maslo a tuk a rýchlo vymiesime. Zabalíme do fólie a odložíme na hodinu do chladničky. Potom cesto vyvaľkáme na asi pol cm, cesto popicháme a vykrajujeme kolieska, uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 8-10 minút. Necháme vychladnúť.
Vychladnuté kolieska natrieme marhuľovým džemom a po dva ich spájame.
Tmavú čokoládu roztopíme s 2 PL masla a vymiešame do hladka.
Bielu čokoládu rozmiešame s 1 PL masla a vymiešame do hladka.
Kolieska namáčame do tmavej čokolády, na vrch urobíme pásiky bielej čokolády a prejdeme ich špáradlom, aby nám vytvorili vzor. Necháme stuhnúť.
Leave a Reply