Vianočné IŠLER KOLIESKA! Ak ste ich ešte neskúšali, budete prekvapení, aké ľahké je ich urobiť…

Ak ste ich ešte neskúšali, budete prekvapení, aké ľahké je urobiť tieto  božské  drobivé, džemom plnené isler kolieska.

Suroviny:

  • 450g hladkej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 150g mletých vlašských orechov
  • 200g masla
  • 100g tuku
  • 150g práškový cukor
  • štipka soli
  • lyžička škorice
  • marhuľový džem na plnenie

Poleva:

  • 200g tmavej čokolády
  • 50 g bielej čokolády
  • 3 PL roztopeného masla

Postup:

Zmiešame múku, sódu bikarbónu, vlašské orechy, škoricu, soľ a práškový cukor, pridáme maslo a tuk a rýchlo vymiesime. Zabalíme do fólie a odložíme na hodinu do chladničky. Potom cesto vyvaľkáme na asi pol cm, cesto popicháme a vykrajujeme kolieska, uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 8-10 minút. Necháme vychladnúť.

Vychladnuté kolieska natrieme  marhuľovým džemom a po dva ich spájame.

Tmavú čokoládu roztopíme s 2 PL masla a vymiešame do hladka.

Bielu čokoládu rozmiešame s 1 PL masla a vymiešame do hladka.

Kolieska namáčame do tmavej čokolády, na vrch urobíme pásiky bielej čokolády a prejdeme ich špáradlom, aby nám vytvorili vzor. Necháme stuhnúť.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*