Tento recept si určite niekam zapíšte!
Ľahká a nadýchaná piškóta je základom pre sladkú roládu. Vychladnutú piškótu môžeme natrieť krémom, Nutellou alebo džemom. Chutí lahodne.
Ingrediencie:
Svetlá piškóta
- 4 vajcia
- 100 g jemného cukru
- 65 g polohrubej múky
Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu.
Najskôr si dáme do misy vajcia, šľaháme ich asi 15 sekúnd, potom pridáme cukor a vyšľaháme do peny. Pridáme preosiatu múku. Opatrne premiešame. Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°c asi 10 minút. Po 10 minútach otvoríme dvierka na rúre a piškótu sušíme ešte 5 minút. Piškótu vyklopíme na čistú utierku papierom na vrch, Papier na pečenie jemne odstránime a piškótu s utierkou zvinieme. Necháme úplne vychladnúť.
Vychladnutú piškótu rozvinieme a plníme podľa vlastnej fantázie.
Tmavá piškóta
- 4 vajcia
- 80 g jemného cukru
- 60 g polohrubej múky
- 10 g kakaa
Žĺtka vymiešame s kakaom do peny.
Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, pridáme vymiešané žĺtka s kakaom, opatrne vymiešame, nakoniec primiešame preosiatu múku.
Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°c asi 14 minút. Upečenú piškótu preložíme na čistú utierku, opatrne odstránime papier na pečenie a jemne zvinieme. Necháme úplne vychladnúť. Plníme podľa vlastnej fantázie.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply