Orechový rez s gaštanovým krémom! Lákavý zákusok s neodolateľnou chuťou…

Robila som ho už niekoľkokrát, pretože je jednoducho neodolateľne lahodný! Každý, kto ochutná, si vypýta aj recept!

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc krupice
  • 6 lyžíc cukru
  • 11 dkg mletých vlašských orechov
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva

Na krém:

  • 30 dkg gaštanového pyré
  • 1,5 dl šľahačkovej smotany

Okrem toho:

  • 1 dl šľahačkovej smotany
  • čokoládová posýpka

Príprava:

Cukor a vanilkový cukor vymiešame s bielkami na tuhý sneh. po jednom pridáme žĺtky a nakoniec  krupicu zmiešanú s mletými vlašskými orechmi a práškom do pečiva.  Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov  asi 20-25 minút. Upečený plát necháme vychladnúť a rozkrojíme na polovicu, na dva tenké pláty.

Gaštanové pyré rozdrvíme vidličkou, šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha a zmiešame s pyré.

Na spodok položíme jeden vychladnutý plát, rovnomerne natrieme gaštanovým krémom a položíme druhý plát, jemne zaťažíme.

1 dl šľahačkovej smotany vyšľaháme do tuha.

Na vrch koláča ozdobne navrstvíme tuhú šľahačku, posypeme čokoládovou posýpkou alebo strúhanou čokoládou. Dobrú chuť!

TIP: Podľa chuti môžete do gaštanového  krému pridať práškový cukor, strúhanú čokoládu alebo rumovú príchuť.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*