Je rýchla, sýta, chutná a deti ju milujú! Jednoduchá maková guba, ktorej neodolá nikto…
Jeden z najchutnejších koláčikov! Ak nemáte radi mak, môžete si ho urobiť aj so strúhaným kokosom! Rýchle a chutné a sýte, deti ho majú radi.
Ingrediencie
Základ:
- 6 rožkov (môže byť až 8, tvar závisí od veľkosti),
- 6 dl mlieka (alebo podľa potreby),
- 100 g masla alebo margarínu,
- 3 žĺtky,
- 150 g cukru,
- 200 g mletého maku
- kôra z 1 citróna,
- 1 pohár vykôstkovaných čerešní.
Puding:
- 1 balíček vanilkového pudingového prášku
- 4 dl mlieka
Na vrch:
300 ml smotanový krém Hulala alebo MillacGold
Postup:
Rožky nakrájame na kolieska, Dáme variť mlieko a maslo, keď je horúce odstavíme a pridáme cukor, mak, citrónovú kôru a žĺtky. Zmes nalejeme na nakrájané rožky a premiešame, pridáme časť vykôstkovaných čerešni a premiešame.
Formu na tortu vymastíme maslom, vložíme rožkovú zmes , dobre utlačíme, vrch posypeme zvyšnými vykôstkovanými čerešňami a pečieme: 15-20 minút pri 180°C! Necháme vychladnúť!
Krém:
Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme mierne vychladnúť. Vlažný puding nalejeme na základ, zarovnáme a necháme vychladnúť.
Smotanový krém vyšľaháme na tuhú šľahačku a navrstvíme na vrch vychladnutého koláča. Vrch posypeme mletým makom. Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply