Veľmi chutný koláč na každý deň, s ktorým určite uspejete.
Suroviny:
- 400g polohrubej múky
- 100g masla
- pol prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkový cukor
- 150g práškového cukru
- štipka soli
- strúhaná kôra z jedného citróna
- 1 vajce
- 7 PL mlieko
Krém:
- 5 dl mlieka
- 2 balíčky vanilkový pudingový prášok
- 200g cukru
- 450g kyslej smotany
- citrónová šťava z pol citróna
Postup:
Múku zmiešame s práškom do pečiva a štipkou soli. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme vajce citrónovú kôru, primiešame 7 PL mlieka a múku s práškom do pečiva. Vypracujeme hladké cesto. Odložíme na 20 minút do chladničky.
Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding, do mierne vychladnutého pudingu primiešame kyslú smotanu a citrónovú šťavu, premiešame.
Cesto rozdelíme na polovice, urobíme dva tenké pláty. Na vymastený a mukou vysypaný plech dáme jeden plát cesta, nalejeme pudingový krém a na vrch položíme druhý pudingový plát. Popicháme vidličkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 30-35 minút. Necháme cez noc vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom.
Náš tip:
Do tvarohového krému môžete pridať aj hrozienka, ak ich mate radi.
Koláč môžete podávať aj horúci, je výborný, ale krém sa Vám môže roztekať.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.
Leave a Reply