Ak chcete chutný a rýchlo pripravený koláč, ktorý vás navyše zasýti, toto je ten správny recept!
INGREDIENCIE
Cesto:
3 hrnčeky polohrubej múky
250 g masla
1 kypriaci prášok do pečiva
1 hrnček kryštálového cukru
Náplň:
250 g tvarohu
3 vajcia
1 neúplný hrnček cukru kryštál
100 g hrozienok
1 vanilkový cukor
Postup
1) Do misy preosejeme múku. Do nej pridáme na kúsky nakrájané, zmäknuté maslo.
2) Pridáme cukor kryštál a prášok do pečiva. Dôkladne premiešajte. Neľakajte sa. Cesto nemá obvyklú konzistenciu. Je sypké, takmer ako odrobinky. Dajte cesto odpočívať do chladničky.
3) Medzitým si pripravíme náplň. Pomocou ručného šľahača zmiešame všetky suroviny na náplň, okrem hrozienok.
4) Až máme náplň premiešanú, hrozienka pridáme.
5) Teraz vytiahneme cesto z chladničky. Polovicu nasypeme na plech a zľahka utlačíme. Plech nie je nutné vymazať maslom, ani vysypať múkou.
6) Na túto časť nalejeme náplň a rozotrieme.
7) Náplň zasypeme zvyškom cesta. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pečieme po dobu 40-50 minút.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply