Výborné tvarohové buchty, ktoré nemajú konkurenciu! Každý si na ne pýta recept…
Recept na toto kysnuté cesto je jednoduchý, môžete ho naplniť tvarohom, džemom, čokoládovým alebo lieskovo orieškovým krémom, podľa chuti. Cesto je veľmi jemné mäkké a drobivé, dokonca aj na druhý deň sú veľmi lahodné, takže ich môžete upiecť aj deň vopred.
Prísady:
- 800 g hladkej múky,
- 50 g kvasiniek,
- 4 lyžice cukru,
- 1 kávovú lyžičku soli,
- 2 dcl oleja,
- 2 dcl mlieka na kvások
- 1,5 -2 dcl mlieka na miesenie.
Príprava:
Najskôr si pripravíme kvások z 2 dcl vlažného mlieka a 50g kvasiniek a trochu cukru, necháme odstať asi 20 minút.
Múku zmiešame so zvyšným cukrom a soľou, primiešame kvások a olej a postupne pridáme aj zvyšné mlieko, Cesto dobre vymiesime tak, aby sa nelepilo. Cesto odložíme na teplé miesto a necháme vykysnúť. Keď cesto zdvojnásobí svoj objem Rozvaľkáme ho na hrúbku asi 1 cm, nakrájame na kocky, naplníme napríklad tvarohom, urobíme buchty a uložíme ich na plech na papier na pečenie. Vymastíme ich olejom a necháme vykysnúť asi 20 minút. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Upečené buchty ešte teplé posypeme práškovým cukrom.
Ak vás tento recept zaujal, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply