Hrnčekový recept na veľmi dobrý orechový koláč!
Krupicový koláč s orechami. Odmerkou je 200 ml pohár. Jednoduchá a rýchla príprava.
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 1 pohár cukru
- 1 balíček vanilkový cukor
- 1 pohár oleja
- 1 pohár mlieka
- 1 pohár krupice
- 1 pohár mletých vlašských orechov
- 1 pohár polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme olej a mlieko, Pridáme krupicu, mleté vlašské orechy, múku a prášok do pečiva.
Pečieme na vymastenom a mukou vysypanom plechu vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25 minút.
Sirup:
- 2 šálky cukru
- 2 poháre vody
Vodu a cukor privedieme do varu, varíme asi 2-3 minúty. Horúci koláč zalejeme horúcou vodou.
Krém:
- 250 ml studeného mlieka
- 2 baličky šľahačky v prášku
- trochu mletých vlašských orechov
Do misy nalejeme studené mlieko, pridáme 2 balíčky šľahačky v prášku, vyšľaháme do tuha. Šľahačku rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus. Vrch posypte trochou mletých vlašských orechov.
Leave a Reply