Zabudnite na pizzu! Toto jedlo zo strúhaných zemiakov je oveľa lepšie, stačí dať všetko na plech a dať piecť…
Potrebné ingrediencie:
- 3 zemiaky
- 1 cibuľa
- 3 polievkové lyžice rastlinného oleja (20 ml)
- 1 mrkva
- 1 červená paprika
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
- cibuľa
- 3 vajcia
- 1,5 šálky mlieka (300 ml)
- 2 šálky múky (240 gramov)
- 4 paradajky
- petržlen
- syr čedar (150 gramov)
Postup:
Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubo. Nastrúhané zemiaky dáme do misky a zalejeme studenou vodou tak, aby boli zemiaky zakryté vo vode.
Mrkvu očistíme a nastrúhame. Červenú papriku očistíme a nakrájame na malé kocky.
Cibuľu nakrájame na jemno. Na panvici rozohrejeme olej a cibuľu opražíme do sklovitá. Pridáme nastrúhanú mrkvu, podusíme. Pridáme na malé kocky nakrájanú červenú papriku. Osolíme a okoreníme. Podusíme do mäkka.
Namočené zemiaky precedíme. Vodu zo zemiakov vytlačíme.
Nastrúhane zemiaky zmiešame s udusenou zmesou, premiešame.
Zelenú cibuľku nakrájame na jemno, pridáme do zemiakovej zmesi. Premiešame.
3 vajíčka, zmiešame s mliekom, pridáme 2 šálky múky a vymiešame do hladka. Tekuté cestíčko zmiešame so zemiakovou zmesou, vymiešame.
Plech vystelieme papierom na pečenie, papier na pečenie naolejujeme. Pripravenú zmes rovnomerne rozotrieme na plech a zarovnáme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 35 minút.
Paradajky nakrájame na plátky.
Na predpečený základ rovnomerne rozložíme plátky paradajok. Posypeme na jemno nakrájanou petržlenovou vňaťou a posypeme nastrúhaným syrom čedar.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C ešte asi 15 minút. Dobrú chuť!
Tu si môžete pozrieť ako sa to robí:
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply