Lepšie ako pizza! Stačí nastrúhať zemiaky, pridať ingrediencie a dať piecť – jednoduché, lacné a chutné!

Zabudnite na pizzu! Toto jedlo zo strúhaných zemiakov je oveľa lepšie, stačí dať všetko na plech a dať piecť…

Potrebné ingrediencie:

  • 3 zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 3 polievkové lyžice rastlinného oleja (20 ml)
  • 1 mrkva
  • 1 červená paprika
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • cibuľa
  • 3 vajcia
  • 1,5 šálky mlieka (300 ml)
  • 2 šálky múky (240 gramov)
  • 4 paradajky
  • petržlen
  • syr čedar (150 gramov)

Postup:

Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubo. Nastrúhané zemiaky dáme do misky a zalejeme studenou vodou tak, aby boli zemiaky zakryté vo vode.

Mrkvu očistíme a nastrúhame. Červenú papriku očistíme a nakrájame na malé kocky.

Cibuľu nakrájame na jemno.  Na panvici rozohrejeme olej a cibuľu opražíme do sklovitá. Pridáme nastrúhanú mrkvu, podusíme. Pridáme na malé kocky nakrájanú červenú papriku. Osolíme a okoreníme. Podusíme do mäkka.

Namočené zemiaky precedíme. Vodu zo zemiakov vytlačíme.

Nastrúhane zemiaky zmiešame s udusenou zmesou, premiešame.

Zelenú cibuľku nakrájame na jemno, pridáme do zemiakovej zmesi. Premiešame.

3 vajíčka, zmiešame s mliekom, pridáme 2 šálky múky a vymiešame do hladka. Tekuté cestíčko zmiešame so zemiakovou zmesou, vymiešame.

Plech vystelieme papierom na pečenie, papier na pečenie naolejujeme. Pripravenú zmes rovnomerne rozotrieme na plech a zarovnáme.  Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 35 minút.

Paradajky nakrájame na plátky.

Na predpečený základ rovnomerne rozložíme plátky paradajok. Posypeme na jemno nakrájanou petržlenovou vňaťou a posypeme nastrúhaným syrom čedar.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C ešte asi 15 minút. Dobrú chuť!

Tu si môžete pozrieť ako sa to robí:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*