Ingrediencie:
- 1 vajce (oddeľte bielko od žĺtka)
- 280 g hladkej múky
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- Štipka soli
- Štipka vanilínu
- 80 g masla
- 200 g kyslej smotany
- 100 g orechov
- 40 g cukru
- Práškový cukor (na posypanie)
Postup:
Oddeľte bielok od žĺtka. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, štipku soli a vanilín. Pridajte maslo a zmes rozdrobíme, až kým sa nevytvorí konzistencia strúhanky. Primiešajte kyslú smotanu a vaječný žĺtok, potom vymiesime cesto.
Cesto zabaľte do fólie a na chvíľu dajte do chladničky, aby stuhlo.
Medzitým opražte na panvici na sucho 100 g orechov a pomeliete ich na jemno.
V miske vyšľahajte bielko so štipkou soli, postupne pridajte cukor a vanilín a šľahajte až kým nebudete mať pevný sneh. Pridajte pomleté orechy a dobre premiešajte.
Cesto rozdeľte na 4 časti a každú časť rozvaľkajte na kruh a rozkrojte na 8 trojuholníkov. Na každý trojuholník dáme lyžičku orechovej náplne.
Trojuholníky zvinieme.
Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečte v predhriatej rúre na 180°C (350°F) približne 25 minút.
Po upečení posypte dezert práškovým cukrom a podávajte.
Leave a Reply