Rýchle a jednoduché orechové rožteky, ktoré zmiznú zo stola rýchlosťou blesku!

Ingrediencie:

  • 1 vajce (oddeľte bielko od žĺtka)
  • 280 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • Štipka vanilínu
  • 80 g masla
  • 200 g kyslej smotany
  • 100 g orechov
  • 40 g cukru
  • Práškový cukor (na posypanie)

Postup:

Oddeľte bielok od žĺtka. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, štipku soli a vanilín. Pridajte maslo a zmes rozdrobíme, až kým sa nevytvorí konzistencia strúhanky. Primiešajte kyslú smotanu a vaječný žĺtok, potom vymiesime cesto.

Cesto zabaľte do fólie a na chvíľu dajte do chladničky, aby stuhlo.

Medzitým opražte na panvici na sucho  100 g orechov a pomeliete ich na jemno.

V miske vyšľahajte bielko so štipkou soli, postupne pridajte cukor a vanilín a šľahajte  až kým nebudete mať pevný sneh. Pridajte pomleté orechy a dobre premiešajte.

Cesto rozdeľte na 4 časti a každú časť rozvaľkajte na kruh a rozkrojte na 8 trojuholníkov. Na každý trojuholník dáme lyžičku orechovej náplne.

Trojuholníky zvinieme.

Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečte v predhriatej rúre na 180°C (350°F) približne 25 minút.

Po upečení posypte dezert práškovým cukrom a podávajte.

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*