Najjednoduchšia večera za 10 minút! Tento recept robím vždy, keď sa chceme rýchlo a lacno najesť…

Rýchly, chutný a lacný! Tento recept na cestoviny si určite niekam zapíšte…

Ingrediencie:

  • trochu olivového oleja
  • 30 g masla
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 g  šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • kôra z 1 citróna
  • 1 pohár suchého bieleho vína
  • 300 ml  smotany na varenie
  • soľ
  • čierne korenie
  • 250 g  cestovín uvarené al dente
  • 70 g  nastrúhaného parmezánu
  • voda z cestovín (na zriedenie omáčky podľa potreby)
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate

Postup:

Na panvici zohrejte olivový olej a maslo. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte, kým nezmäkne. Pridajte nasekaný cesnak a krátko opražte. Pridajte šampiňóny a smažte do mäkka. Pridajte kôru z citróna a biele víno. Nechajte zovrieť, aby sa alkohol odparil. Prilejte smotanu, osoľte a okoreňte podľa chuti.

Medzitým  si uvarte cestoviny. Pridajte nastrúhaný  parmezán do omáčky a dobre premiešajte. Pridajte uvarené cestoviny a podľa potreby trochu vody z cestovín na zriedenie omáčky. Na záver posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*