Rýchly, chutný a lacný! Tento recept na cestoviny si určite niekam zapíšte…
Ingrediencie:
- trochu olivového oleja
- 30 g masla
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 200 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
- kôra z 1 citróna
- 1 pohár suchého bieleho vína
- 300 ml smotany na varenie
- soľ
- čierne korenie
- 250 g cestovín uvarené al dente
- 70 g nastrúhaného parmezánu
- voda z cestovín (na zriedenie omáčky podľa potreby)
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Postup:
Na panvici zohrejte olivový olej a maslo. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte, kým nezmäkne. Pridajte nasekaný cesnak a krátko opražte. Pridajte šampiňóny a smažte do mäkka. Pridajte kôru z citróna a biele víno. Nechajte zovrieť, aby sa alkohol odparil. Prilejte smotanu, osoľte a okoreňte podľa chuti.
Medzitým si uvarte cestoviny. Pridajte nastrúhaný parmezán do omáčky a dobre premiešajte. Pridajte uvarené cestoviny a podľa potreby trochu vody z cestovín na zriedenie omáčky. Na záver posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Leave a Reply