Špagety s mletým mäsom a paradajkovou omáčkou.
Ingrediencie:
- 2 PL rastlinného oleja (na vyprážanie)
- 400 g mletého mäsa
- 1 cibuľa (nakrájaná nadrobno)
- 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
- 3 PL paradajkovej pasty
- 400 ml konzervovaných paradajok (alebo čerstvých, nakrájaných na malé kúsky)
- 1 PL cukru
- 1 ČL soli (podľa chuti)
- korenie podľa chuti (čierne mleté alebo chilli, podľa preferencie)
- 1 ČL sladkej papriky
- 1 ČL oregana
- 2 poháre teplej vody (asi 500 ml)
- 400 g špagiet
- 1 PL olivového oleja
Postup:
- V panvici zahrejte rastlinný olej na stredne vysokej teplote. Pridajte mleté mäso a opekajte asi 5 minút.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte ďalšie 3 minúty, kým cibuľa nezmäkne.
- Pridajte pretlačený cesnak a dobre premiešajte. Restujte asi 1 minútu.
- Pridajte paradajkovú pastu a premiešajte. Následne pridajte konzervované alebo nakrájané paradajky, soľ, cukor, korenie, papriku a oregano. Dobre premiešajte.
- Podlejte teplou vodou a priveďte do varu. Prikryte pokrievkou a varte na miernej teplote asi 20 minút, aby sa omáčka zredukovala a chute sa spojili.
- Medzitým uvarte špagety „al dente“. Scedíme a pridáme lyžicu olivového oleja, aby sa nelepili.
- Podávajte špagety s mäsovou omáčkou a podľa chuti posypte syrom.
Dobrú chuť!
Leave a Reply