Najchutnejšie špagety BOLOGNESE, aké ste kedy jedli! Tento recept nemá konkurenciu…

Špagety s mletým mäsom a paradajkovou omáčkou.

Ingrediencie:

  • 2 PL rastlinného oleja (na vyprážanie)
  • 400 g mletého mäsa
  • 1 cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • 3 PL paradajkovej pasty
  • 400 ml konzervovaných paradajok (alebo čerstvých, nakrájaných na malé kúsky)
  • 1 PL cukru
  • 1 ČL soli (podľa chuti)
  • korenie podľa chuti (čierne mleté alebo chilli, podľa preferencie)
  • 1 ČL sladkej papriky
  • 1 ČL oregana
  • 2 poháre teplej vody (asi 500 ml)
  • 400 g špagiet
  • 1 PL olivového oleja

Postup:

  1. V panvici zahrejte rastlinný olej na stredne vysokej teplote. Pridajte mleté mäso a opekajte asi 5 minút.
  2. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte ďalšie 3 minúty, kým cibuľa nezmäkne.
  3. Pridajte pretlačený cesnak a dobre premiešajte. Restujte asi 1 minútu.
  4. Pridajte paradajkovú pastu a premiešajte. Následne pridajte konzervované alebo nakrájané paradajky, soľ, cukor, korenie, papriku a oregano. Dobre premiešajte.
  5. Podlejte  teplou vodou a priveďte do varu. Prikryte pokrievkou a varte na miernej teplote asi 20 minút, aby sa omáčka zredukovala a chute sa spojili.
  6. Medzitým uvarte špagety  „al dente“. Scedíme a pridáme lyžicu olivového oleja, aby sa nelepili.
  7. Podávajte špagety s mäsovou omáčkou a podľa chuti posypte syrom.

Dobrú chuť!

Tu si môžete pozrieť ako sa to robí:

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*