Domáci chlieb BEZ éčiek, konzervantov a farbív! Už ho viac v obchode kupovať nebudete…
Tento domáci chlieb je taký lahodný a jednoduchý na prípravu, že ho už nikdy nebudete kupovať! Cesto je jemné a vzdušné, ako obláčik. Vyskúšajte tento starý rodinný recept, ktorý robila moja stará mama – je to neodolateľný chrumkavý chlieb!
Ingrediencie:
- 400 ml teplej vody
- 2 polievkové lyžice cukru
- 8 g suchého droždia
- 60 ml rastlinného oleja
- 500 g múky hladkej chlebovej
- 2 lyžičky soli
- 200 g múky (na pridanie neskôr)
Postup:
- Zmiešajte teplú vodu, cukor a droždie. Dobre premiešajte.
- Pridajte olej a znova premiešajte.
- Preosejte 500 g múky cez sito, pridajte soľ a miešajte do hladka.
- Pridajte ďalších 200 g múky a dobre premiešajte.
- Miesime cesto, kým nie je hladké.
- Misku potrite rastlinným olejom, vložte do nej cesto, prikryte a nechajte na teplom mieste 40 minút.
- Dve zapekacie misky vymastite olejom.
- Cesto rozdeľte na dve časti a vytvarujte do gule.
- Prikryte a nechajte stáť 20 minút.
- Cesto rozvaľkajte, zrolujte, a okraje stlačte k sebe.
- Uložte do zapekacej misy a zopakujte s druhým kúskom cesta.
- Prikryte a nechajte ďalších 20 minút kysnúť.
- Potrite cesto vodou a posypte múkou.
- Pečte v predhriatej rúre na 190°C 35-40 minút.
- Upečený chlieb nechajte vychladnúť.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply