Recept na vynikajúcu Bohémia kocku! K poobedňajšej kávičke chutí najlepšie…

Suroviny:

Cesto

  • 3 bielka
  • 1,5 lyžice vody
  • 4 lyžice cukru
  • 3 žĺtky
  • 4 lyžice múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička kakao

Sirup:

  • 1/2 dl vody
  • 1 lyžica vody
  • rum alebo rumová aróma

Krém:

  • 4 lyžice cukru
  • 2 lyžice kakao
  • 3 dl smotany na varenie
  • 1  žĺtok
  • 150 g masla
  • 2 lyžičky hladkej múky

Na vrch:

  • 2 dl smotana na šľahanie
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 1 lyžica mletá škorica

Postup:

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, pridáme po jednom žĺtka, premiešame, pridáme vodu a nakoniec múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Pečieme na plechu na papieri na pečenie v predhriatej rúre na 180°C asi 20 minút. Odstránime papier na pečenie a necháme vychladnúť.

Vodu uvaríme s cukrom, pridáme rum alebo rumovú arómu necháme mierne vychladnúť a polejeme vychladnutý piškótový koláč.

Zmiešame cukor s kakaom, smotanou na varenie, mukou a žĺtkom, uvaríme hustú, hladkú kašu, necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny, zmiešame s vychladnutou kašou, dobre vymiešame.  Krém rovnomerne  natrieme na vychladnutý plát a zarovnáme.

Smotanu vymiešame do tuha a dáme na kakaový krém, zarovnáme. Cukor zmiešame so škoricou a rovnomerne posypeme vrch koláča. Odložíme do chladničky na 2-3 hodiny.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*