DOMÁCI CHLIEB, ktorý je lepší ako z pekárne! Robievam ho stále, veľmi jednoduchý a rýchly recept…

Domáci chlieb, ktorý je mäkký ako obláčik! Už ho viac v obchode nekupujem…

Ingrediencie:

  • 350 g pšeničnej hladkej múky
  • 5 g sušeného droždia (alebo 15 g čerstvého)
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 210 ml teplej vody
  • 30 ml oleja

Postup:

  1. Do misky pridajte múku, sušené droždie (alebo vopred rozpustené čerstvé droždie), soľ a cukor. Premiešajte.
  2. Pridajte teplú vodu a olej, premiešajte a vypracujte cesto.
  3. Miesite, kým nebude cesto hladké a elastické (môže byť trochu lepivé, ruky si naolejujte).
  4. Zakryte misku fóliou a nechajte cesto kysnúť na teplom mieste približne 30 minút.
  5. Po vykysnutí preneste cesto na pomúčenú pracovnú plochu, vytvarujte do tvaru bochníka a vložte do vymastenej a pomúčenej formy.
  6. Nechajte ho odpočívať ďalších 20 minút, kým sa rúra zohrieva na 180 °C.
  7. Pred pečením potrite chlieb mliekom a posypte múkou (pre rustikálny vzhľad).
  8. Pečte pri teplote 180 °C približne 25-30 minút.
  9. Po upečení zakryte čistou utierkou a nechajte vychladnúť.

Dobrú chuť!

 

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*