Najlepšie škoricové slimáky z domáceho cesta! Už ich viac v obchode kupovať nebudete…

Ingrediencie:

  • 200 ml teplá voda
  • 7 g suché droždie
  • 1 polievková lyžica cukor
  • 110 ml rastlinný olej
  • 1 ks vajce
  • 110 ml jogurt
  • 1 lyžička soľ
  • 600 – 650 g pšeničná múka hladká 
  • 100g maslo: (rozdeliť na 50 g a 50 g)
  • 1 lyžička škorica
  • 1 lyžička kakao
  • 4 lyžičky cukor: (rozdeliť na 2 lyžičky + 2 lyžičky)
  • 1 ks vaječný žĺtok: 1 ks
  • 1 polievková lyžica mlieko

Postup:

  1. Zmiešajte teplú vodu, droždie, cukor, olej, vajce, jogurt a soľ. Miešajte, kým sa všetko nerozpustí.
  2. Pridávajte múku po častiach a dobre premiešajte.
  3. Cesto miesite na stole 4-5 minút, kým nebude hladké a nelepivé.
  4. Naolejujte  misku rastlinným olejom, vložte do nej cesto a nechajte kysnúť 45-50 minút.
  5. Cesto rozdeľte na dve rovnaké časti a vyformujte do gule. Každú časť vyvaľkajte na obdĺžnik 30×40 cm.
  6. Potrite cesto 50 g zmäknutého masla a zložte ho do obálky. To isté urobte aj z druhou časťou cesta.
  7. Prikryte cesto a nechajte ho 25-30 minút odpočívať.
  8. Vyvaľkajte cesto na obdĺžnik 30×40 cm. Rovnomerne posypte  prvú polovicu cesta  škoricou a cukrom a druhú polovicu kakaom a cukrom.
  9. Nakrájajte na pásiky široké 3-3,5 cm, zrolujte a položte na plech s papierom na pečenie.
  10. Prikryte uterákom a nechajte 25-30 minút odpočívať.
  11. Zmiešajte vaječný žĺtok s mliekom a potrite ním buchty.
  12. Pečte pri 180°C  27-30 minút. Posledných 5-6 minút prikryte alobalom alebo papierom na pečenie, aby sa zabránilo spáleniu.

Dobrú chuť!

Tu si môžete pozrieť ako sa to robí:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*