Schwarzwälderské čerešňové rezy! Obľúbený koláč mojej rodiny…

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 ml mlieka
  • 150 ml oleja
  • 50 g kakaa
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 350 g polohrubej múky

Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Za stáleho miešania pridáme olej a mlieko. Vymiešame. Pridáme kakao, prášok do pečiva a múku, premiešame.

Cesto vylejeme do formy na pečenie vystlanej papierom  na pečenie. Zarovnáme. Rovnomerne rozložíme vykôstkované čerešne. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170°C asi 30  minút. Upečený korpus rovnomerne polejeme čerešňovou šťavou a necháme vychladnúť.

Na krém:

  • 600 ml smotany na šľahanie
  • 200 g tvarohu
  • 200 g mascarpone
  • 120 g práškového cukru
  • 1 lyžica stužovač šľahačky
  • 3 lyžice čokoládových hobliniek

Vymiešame šľahačku, cukor, stužovač šľahačky, jemný tvaroh a mascarpone. Šľaháme do peny. Nakoniec primiešame čokoládové hoblinky.

Ďalej potrebujeme:

  • Višne  alebo čerešne v pohári
  • Višňová ( čerešňová) šťava na zvlhčenie
  • čokoládové hoblinky na ozdobu
  • čerešne alebo višne na ozdobu

Na vychladnutý korpus rovnomerne rozotrieme krém. Zarovnáme. Vrch ozdobíme čokoládovými hoblinkami a vykôstkovanými čerešňami. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*