Ingrediencie:
Na cesto:
- 4 vajcia
- 200 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 250 ml mlieka
- 150 ml oleja
- 50 g kakaa
- 1 balíček prášku do pečiva
- 350 g polohrubej múky
Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Za stáleho miešania pridáme olej a mlieko. Vymiešame. Pridáme kakao, prášok do pečiva a múku, premiešame.
Cesto vylejeme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie. Zarovnáme. Rovnomerne rozložíme vykôstkované čerešne. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170°C asi 30 minút. Upečený korpus rovnomerne polejeme čerešňovou šťavou a necháme vychladnúť.
Na krém:
- 600 ml smotany na šľahanie
- 200 g tvarohu
- 200 g mascarpone
- 120 g práškového cukru
- 1 lyžica stužovač šľahačky
- 3 lyžice čokoládových hobliniek
Vymiešame šľahačku, cukor, stužovač šľahačky, jemný tvaroh a mascarpone. Šľaháme do peny. Nakoniec primiešame čokoládové hoblinky.
Ďalej potrebujeme:
- Višne alebo čerešne v pohári
- Višňová ( čerešňová) šťava na zvlhčenie
- čokoládové hoblinky na ozdobu
- čerešne alebo višne na ozdobu
Na vychladnutý korpus rovnomerne rozotrieme krém. Zarovnáme. Vrch ozdobíme čokoládovými hoblinkami a vykôstkovanými čerešňami. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply