Čokoládový koláč s tvarohovou plnkou a malinami. Neodolateľne chutný recept!

Je to skvelá kombinácia čokolády, tvarohu a malín. Stačí len dodržať kroky prípravy a koláč bude určite výborný!

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • 250 g cukru
  • vanilkový cukor
  • 250 ml mlieka
  • 200 ml oleja
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 4 PL kakaa na pečenie
  • 300 g hladkej múky

Vajcia, cukor a vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Za stáleho miešania pridáme mlieko, olej a prášok do pečiva. Nakoniec pridáme kakao a muku. Vymiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rovnomerne rozotrieme.

Na tvarohovú plnku:

  • 4 vajcia
  • 150 g cukru
  • vanilkový cukor
  • trochu citrónovej kôry
  • 1 kg nízkotučného tvarohu
  • 1 balíček vanilkového pudingového prášku
  • 100 ml mlieka
  • 80 g kukuričného škrobu
  • 200 ml roztopeného masla

Do misky dáme vajcia, cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru, tvaroh, pudingový prášok, mlieko, kukuričný škrob a roztopené maslo. Vymiešame do hladka.

Tvarohovú plnku  lyžicou rovnomerne rozložíme na kakaové cesto. Zarovnáme. Ihlou alebo špachtľou urobíme v po šírke aj po dĺžke pásiky.

Ešte potrebujeme:

  • 500 g malín
  • čokoládové hoblinky

Vrch posypeme malinami a čokoládovými hoblinkami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 40 minút. Necháme vychladnúť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*