Suroviny:
- 750 g hladkej múky
- 500 g masla
- 250 g práškového cukru
- 3 žĺtka
- strúhaná kôra z jedného citróna
- 1 balíček vanilkového cukru
- pol balíčka práškového cukru
- šťava z pol citróna
- 1 PL rumu
- 50 g sušeného mlieka
Z uvedených ingrediencii vymiesime hladké cesto. rozdelíme na dve polovice a odložíme na noc do chladničky.
Ešte budeme potrebovať:
- 1 rozšľahané vajce na natieranie
- mleté orechy
- 500 g broskyňového džemu
Postup:
Na druhý deň cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm. Jeden vyvaľkaný plát natrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme mletými orechmi. Vykrajujeme kolieska alebo kvietky, podľa toho aké máme vykrajovačky, tieto pôjdu na vrch vykrojíme aj koliesko v strede. Kolieska uložíme na plech na papier na pečenie, a pečieme rýchlo vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15 minút. Nesmú nám zhnednúť.
Z druhej polovice cesta urobíme kolieska na spodok, tu stred nevykrajujeme, ani ich nenatierame rozšľahaným vajíčkom a neposypeme orechmi. Upečieme ich tak ako tie prvé. Necháme vychladnúť.
Vychladnuté kolieska natrieme broskyňovým džemom. Spojíme spodné aj horné koliesko a odložíme na suché miesto. Na druhý deň budú kolieska pekne krehké. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply