Ingrediencie:
Na cesto:
- 300 g polohrubej múky
- 2 polievkové lyžice kakaového prášku
- 150 g margarínu
- ½ balíčka prášku do pečiva
- 150 g práškového cukru
- 1 vajce
- trochu kyslej smotany
Na biely krém:
- 6 vaječných bielkov
- 100 g práškového cukru
- 200-250 g strúhaného kokosu
Na žltý krém:
- 6 žĺtkov
- 3 polievkové lyžice múky
- 300 ml mlieka
- 250 g margarínu
- 200 g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
Na vrch:
- 120 g mliečnej alebo horkej čokolády
- približne 50 g strúhaného kokosu
Postup:
Cesto:
Margarín rozdrobíme do múky, pridáme kakaový prášok, prášok do pečiva, cukor a vajce. Postupne pridáme kyslú smotanu, aby sme získali pružné cesto.
Cesto rozdelíme na dve časti. Prvú polovicu vyvaľkáme a vložíme do formy vystlanej papierom na pečenie.
Biely krém:
Bielka vyšľaháme s práškovým cukrom do tuhej peny, potom vmiešame strúhaný kokos. Krém rozotrieme na cesto vo forme.
Vyvaľkáme druhú polovicu cesta a položíme ju na kokosový krém. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút.
Žltý krém:
Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru, pridáme múku a trochu mlieka. Uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť. Margarín vyšľaháme so zvyškom cukru do peny, potom postupne vmiešame vychladnutý krém.
Krém natrieme na upečený a vychladnutý korpus.
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
Polejeme roztopenou čokoládou a posypeme strúhaným kokosom. Necháme stuhnúť!
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply