Dokonalý mandarínkový koláč! Náš obľúbený jesenný koláč…

Ingrediencie:

  • 5 vajec
  • 300 g cukru (1 ½ šálky)
  • 8 g vanilkového cukru (1 polievková lyžica)
  • 150 ml Fanta (⅔ šálky)
  • 125 ml rastlinného oleja (½ šálky)
  • 350 g polohrubej  múky (2 ¾ šálky)
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 3 malé konzervy mandarínok
  • 600 g crème fraîche (30 % kyslá smotana, asi 2 ½ šálky)
  • 2 balíčky vanilkového cukru (2 polievkové lyžice)
  • 600 ml 30 % smotany na šľahanie (asi 2 ½ šálky)
  • 16 g stužovač smotany (4 lyžičky)

Postup:

Vajíčka, cukor a vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Pomaly primiešame  Fantu a rastlinný olej.

V samostatnej miske zmiešame  múku s práškom do pečiva a postupne pridávame  do tekutej zmesi.

Cesto nalej na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 150°C asi 25 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.

Medzitým úplne scedíme mandarínky.

V miske zmiešaj crème fraîche, vanilkový cukor.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom na tuhú šľahačku. Oba krémy opatrne premiešame.

Z vychladnutého korpusu odstránime papier na pečenie, na korpus rovnomerne rozložíme odkvapkané mandarínky a rovnomerne navrstvíme krém. Zarovnáme. Koláč odložíme na asi 2 hodiny do chladničky. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*