Recept na perfektnú piškótu, ktorá nikdy nespadne!
Ingrediencie:
- 6 vajec
- 180 g cukru
- 3 lyžice slnečnicového oleja
- 150 g hladkej múky
- 1,5 lyžičky prášku do pečiva
- štipka soli
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 °C. Použijeme ľubovoľnú formu (čo sa týka veľkosti a tvaru), jej spodok vystelieme papierom na pečenie. Papier ľahko potrieme olejom, aby sa piškóta po upečení ľahšie oddelila. Steny formy nemastíme, lebo piškóta sa lepšie vyšplhá po horúcom kove, zatiaľ čo z mastnej steny by sa zosunula.
Vajcia a cukor šľaháme mixérom asi 5-7 minút, až kým masa nezbelie a nestrojnásobí svoj objem.
Do vaječnej zmesi postupne pridávame olej a rýchlo premiešame. Preosejeme múku, soľ a prášok do pečiva a pridáme ich do zmesi. Všetko spolu rýchlo premiešame mixérom.
Cesto nalejeme do pripravenej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180°C na 15-20 minút, do zlata. Počas pečenia rúru neotvárame, aby piškóta nespadla.
Po upečení piškótu necháme vychladnúť vo forme, potom ju preložíme na mriežku a použijeme podľa potreby.
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply