Okrem fantastickej chuti ponúka táto polievka aj kopec živín. Zemiaky sú výborným zdrojom vitamínov a minerálov, zatiaľ čo mrkva je známa svojimi antioxidačnými vlastnosťami. Okrem toho má cibuľa a kôpor protizápalové vlastnosti.
INGREDIENCIE:
- 1 cibuľa
- olivový olej
- 3 zemiaky
- 1 mrkva
- 4 nakladané uhorky
- 750 ml (3 šálky) zeleninového vývaru
- 1 lyžica kôpru
- 2 ČL soli
- 100 g kyslej smotany
- 100 ml (⅓ šálky) zeleninového vývaru
- 1 polievková lyžica múky
- 2-3 lyžice šťavy z nakladaných uhoriek
- Čierne korenie podľa chuti.
Cibuľu nakrájame na jemno, opražíme na olivovom oleji do sklovitá. Pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, očistenú a na kocky nakrájanú mrkvu a na kocky nakrájané kyslé uhorky. Mierne opražíme. Zalejeme zeleninovým vývarom (750 ml). Premiešame.
Kôpor nakrájame na jemno a pridáme do polievky. Privedieme do varu. Osolíme podľa chuti. prikryjeme a varíme 12-15 minút, kým zemiaky zmäknú.
Pridáme do polievky kyslú smotanu, premiešame. 100 ml zeleninového vývaru zmiešame s lyžicou múky a pridáme do polievky. Premiešame. Okoreníme podľa chuti a dochutíme 2-3 lyžicami šťavy z nakladaných uhoriek. Varíme na miernom ohni ešte asi 5 minút. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply