Výborná polievka s mletým mäsom, ktorá nahradí aj hlavné jedlo! Tento recept si obľúbite…
Ingrediencie:
- 2 mrkvy
- 1 cibuľa
- zrnká čierneho korenia
- bobkové listy
- 1,5 litra vody
- 1 cibuľa (na vyprážanie)
- olej na vyprážanie
- 450 g mletého hovädzieho mäsa (alebo aj bravčové)
- soľ
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice paradajkovej pasty
- 2 zemiaky
- kôpor
Postup:
Do hrnca dáme 1 mrkvu, 1 cibuľu, zrnká korenia, bobkové listy a 1,5 litra vody. Privedieme do varu a varíme asi 20 minút.
Na panvici rozohrejeme olej, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a nastrúhanú mrkvu. Smažíme 2-3 minúty. Pridáme mleté mäso, soľ, pretlačený cesnak, premiešame a smažíme asi 5 – 8 minút. Pridáme paradajkovú pastu a dusíme na miernom ohni asi 10 minút.
Z vývaru vyberieme zeleninu.
Do vývaru pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky a varíme asi 10 minút. Pridáme udusenú mäsovú zmes, premiešame, chvíľku povaríme, kým sa všetko spojí. Nakoniec dochutíme na jemno nakrájaným kôprom. Dobrú chuť!
Leave a Reply