Upečte si v rúre VÝBORNÉ KURACIE ŠPÍZY! Objavte tento skvelý recept aj vy…

Ingrediencie:

Špízy:

  • 3 kuracie filety
  • soľ (podľa chuti)
  • čierne korenie (podľa chuti)
  • zemiaky (množstvo podľa potreby)
  • 1 čajová lyžička talianskych bylín
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1 lyžička koriandra
  • 1 lyžička mletej papriky
  • olivový olej
  • plátky slaniny (množstvo podľa potreby)
  • 2 paradajky
  • 2 cibule

Kapustový šalát:

  • 1 červená cibuľa
  • kapusta
  • mrkva
  • zelená cibuľka (na ozdobu)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky horčice
  • 1 lyžica medu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžička papriky

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na rezne, jemne naklepeme a osolíme a okoreníme z oboch strán.

Očistené zemiaky nakrájame na asi 5 mm plátky, dochutíme soľou, čiernym korením,  talianskymi bylinkami, sušeným cesnakom, koriandrom a mletou paprikou. Pokvapkáme olivovým olejom. Premiešame.

Paradajky a cibuľu nakrájame na kolieska.

Na plech položíme vedľa seba  dva zemiakové kolieska. Do oboch zapichneme drevené špachtle, Cez obe špachtle napichneme jeden kurací kúsok, na to napichneme plátky slaniny, položíme plátky paradajok, a kolieska cibule, teraz napichneme na obe špachtle zemiaky, opäť kurací plátok, plátky slaniny, koliesko paradajky a cibule, zemiaky a opakujeme, kým minieme všetky suroviny. Špíz zabalíme do alobalu pečieme asi 25 minút pri teplote 180°C.

Kapustový šalát: Kapustu a mrkvu nakrájame na jemno, zmiešame. Červenú cibuľu nakrájame na tenké plátky, pridáme ku kapuste. Na jemno nakrájame zelenú cibuľku a pridáme ku kapuste. Pridáme na jemno nakrájaný cesnak, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Premiešame.

Horčicu zmiešame s medom a sójovou omáčkou, osolíme, okoreníme a pridáme lyžičku papriky. Premiešame.

Predpečený špíz vyberieme z rúry, odbalíme z alobalu a potrieme rozmiešanou horčicovo medovou zmesou. Pečieme ešte 15 minút pri 200°C.

Upečené spojené špízy  v strede rozkrojíme,  podávame s pripraveným kapustovým šalátom.

Dobrú chuť!

Recept si môžete pozrieť TU.

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*