Perfektné mäsko s omáčkou! Je neuveriteľne mäkké, lahodné a rozpadá sa na jazyku…

Perfektné mäsko s omáčkou, ktoré sa rozpadá na jazyku!

Ingrediencie:

  • 1 kg cibule
  • 1400 g hovädzieho mäsa
  • Soľ podľa chuti
  • čierne korenie
  • bylinky
  • Korenie podľa chuti
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky sladkej papriky
  • 150 ml paradajkovej šťavy
  • 200 ml vody

Postup:

Cibuľu nakrájame na drobno. Do hlbokého hrnca nalejeme  olej. Keď sa zahreje, pridáme cibuľu a podusíme  do sklovitá. Osolíme, cibuľu dusíme približne 10 minút, kým nezosladne.

Mäso nakrájame  na väčšie kúsky a pridáme ho k cibuli. Znížime teplotu a mäso dusíme, kým pustí šťavu.  Občas premiešame. Pridáme čierne korenie a bylinky podľa chuti. Zakryjeme  a varíme  na strednej teplote asi 45 minút, občas premiešame. Pridáme cesnak, sladkú papriku, paradajkovú šťavu a vodu. Dochutíme podľa potreby.

Zakryjeme  a dusíme na nízkej teplote ešte hodinu alebo až kým mäso nezmäkne. Ak omáčka nie je dostatočne hustá, môžete pridať lyžičku škrobu alebo múky zmiešanú s vodou. Najlepšie je guláš podávať s zemiakovým pyré alebo knedľou.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*