Perfektné mäsko s omáčkou, ktoré sa rozpadá na jazyku!
Ingrediencie:
- 1 kg cibule
- 1400 g hovädzieho mäsa
- Soľ podľa chuti
- čierne korenie
- bylinky
- Korenie podľa chuti
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky sladkej papriky
- 150 ml paradajkovej šťavy
- 200 ml vody
Postup:
Cibuľu nakrájame na drobno. Do hlbokého hrnca nalejeme olej. Keď sa zahreje, pridáme cibuľu a podusíme do sklovitá. Osolíme, cibuľu dusíme približne 10 minút, kým nezosladne.
Mäso nakrájame na väčšie kúsky a pridáme ho k cibuli. Znížime teplotu a mäso dusíme, kým pustí šťavu. Občas premiešame. Pridáme čierne korenie a bylinky podľa chuti. Zakryjeme a varíme na strednej teplote asi 45 minút, občas premiešame. Pridáme cesnak, sladkú papriku, paradajkovú šťavu a vodu. Dochutíme podľa potreby.
Zakryjeme a dusíme na nízkej teplote ešte hodinu alebo až kým mäso nezmäkne. Ak omáčka nie je dostatočne hustá, môžete pridať lyžičku škrobu alebo múky zmiešanú s vodou. Najlepšie je guláš podávať s zemiakovým pyré alebo knedľou.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply