Na tieto rezne potrebujete len pár ingrediencií, no sú veľmi šťavnaté a mäkké. Veríme, že vám budú chutiť!
Ingrediencie:
- 1 veľká cibuľa alebo 2 menšie
- 1 kg bravčových rezňov
- Soľ podľa chuti
- Hladká múka
- Olej
- 1–2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica sladkej papriky
- 1 lyžica horčice
- 100 ml piva
- 400 ml vody (pridané postupne)
- Sušené koreniny a čierne korenie podľa chuti
- Petržlenová vňať
Postup:
Rezne osolíme, okoreníme a obalíme v muke.
Do hlbokej panvice nalejeme olej a rezne opečieme z oboch strán do zlatista. Pridáme ešte trochu oleja a na jemno nakrájanú cibuľu. Cibuľu dusíme do sklovitá. Znížime teplotu, aby cibuľa nezhorela, a pridáme nasekaný cesnak. Prilejeme trochu vody, aby cibuľa zmäkla, a podusíme, pridáme papriku, horčicu a pivo.
Keď zmes začne vrieť, prilejeme 200 ml vody a pridáme sušené koreniny a čierne korenie. Keď opäť začne vrieť, pridáme ďalších 200 ml vody a vložíme rezne naspäť do panvice. Dusíme približne hodinu, kým mäso nebude mäkké, občas premiešame a dávame pozor, aby sa múka neprichytila na dno. Ak je potrebné, ešte okoreníme a osolíme.
Nakoniec pridáme petržlenovú vňať. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply