Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 1 ČL soli
- 1 ČL papriky
- 1 ČL čierneho korenia
- 700 g kapusty
- 900 ml
- vody
- 3 strúčiky cesnaku
- rastlinný olej
- 2 cibule
- 4 lyžice múky
Dip:
- 200 g gréckeho jogurtu
- Soľ podľa chuti
- 1 čerstvá uhorka
- čerstvý kôpor
- Sušená červená paprika.
Postup:
Vajíčka vymiešame s 1 ČL soli, 1 ČL papriky a 1 ČL korenia. Miešame kým sa všetko spojí.
Kapustu nakrájame na jemno. Dáme do hrnca, zalejeme 900 ml vody, privedieme do varu a varíme asi 15 minút tak, aby bola kapusta mäkká, ale nie rozvarená. Potom uvarenú kapustu precedíme a necháme vychladnúť.
Cesnak nakrájame na tenké plátky, cibuľu nakrájame na jemno.
Na panvicu dáme olej, rozohrejeme a pridáme nakrájaný cesnak, za stáleho miešania opekáme do zlatohnedá. Pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme do sklovitá. Necháme vychladnúť.
Vychladnutú kapustu zmiešame s vaječnou zmesou, pridáme vychladnutú cibuľu a premiešame. Pridáme 4 lyžice múky a dobre premiešame. Na rozpálenom oleji pečieme malé placky z každej strany asi 2-3 minúty do zlatohnedá.
Grécky jogurt zmiešame so soľou podľa chuti. Čerstvú uhorku nastrúhame na jemno, pridáme k jogurtu. Čerstvý kôpor nakrájame na jemno a pridáme k jogurtu, premiešame. Pridáme lyžičku sušenej červenej papriky a premiešame.
Upečené kapustové placky podávame s jogurtovým dipom. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply