Túto cukrovinku máme veľmi radi, pretože je veľmi jednoduchá a zo stola vždy zmizne ako prvá!
Na Orechové Indiánky budeme potrebovať:
- 2 bielka
- 200 gramov práškového cukru
- 5 PL mletých orechov
- piškóty
- čokoláda
Postup:
Do hrnca dáme variť vodu. Pripravíme si misku s hrubším dnom, ktorá nám zapadne do hrnca. Dáme do nej bielky a cukor a šľaháme mixérom. Šľaháme dovtedy, kým nám nevznikne hustá a lesklá hmota. Potom do peny zamiešame mleté orechy.
Nachystáme si piškóty a potravinárske vrecko. Penu nanesieme na piškótu a necháme ich dobre stuhnúť v chladničke. Ideálne aj 3-4 hodiny, aby sa sneh nelepil. Následne už indiánky omočíme v rozpustenej čokoláde a necháme uschnúť. Posypeme orieškami a skladujeme v chladničke. Dobrú chuť.
Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho na Facebooku!
Leave a Reply