Jednoduchý zákusok na každú príležitosť! Každý kto ho ochutná, si ihneď pýta recept…

Ingredencie: 

Cesto:

  • 6 vajec
  • Štipka soli
  • 160 g cukru
  • 180 g polohrubej  múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva

Vajcia vyšľaháme so štipku soli a cukrom do peny. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Premiešame. Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15 minút. Necháme vychladnúť, odstránime papier na pečenie. Plát rozrežeme na dve polovice.

Ešte potrebujeme:

  • Marhuľový džem
  • Asi 5 banánov

Jednu polovicu plátu položíme do formy, natrieme marhuľovým džemom. Banány olúpeme a nakrájame po dĺžke. Naukladáme na koláč.

Čokoládová ganache:

  • 150 ml smotany
  • 170 g čokolády

Smotanu zmiešame s čokoládou, pomaly zahrievame a miešame, kým sa čokoláda rozpustí. Vymiešame do leskla.  Čokoládovým krémom rovnomerne polejeme banány.

Krém:

  •  400 ml mlieka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 40 g cukru
  • 40 g kukuričného škrobu
  • 3 pláty želatíny (5 g) ( viliteľné)
  • 200 g mascarpone alebo smotanového syra
  • 250 ml smotany na šľahanie

300 ml mlieka dáme do hrnca, pridáme vanilkový extrakt a cukor, pridáme kukuričný škrob a vymiešame. Privedieme do varu a uvaríme hustý krém. Necháme mierne vychladnúť.

Želatínové plátky namočíme do vody napučať. Potom želatínové plátky vyžmýkame a pridáme do teplého ( nie horúceho)  kréme. Premiešame.

Mascarpone zmiešame so smotanou na šľahanie, vyšľaháme na penu. Zmiešame s vanilkovým krémom. Krém rovnomerne rozotrieme na čokoládové ganache. Zarovnáme. Navrch položíme druhý plát. Mierne zaťažíme.   Odložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny  najlepšie cez noc.

Dobrú chuť!

Náš tip:

Vrch môžeme ozdobiť podľa vlastnej fantázie( čokoládová poleva, šľahačka…)

Tu si môžete pozrieť VIDEORECEPT!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*