Najlepší recept na MEDOVÉ REZY! Stačí pripraviť 4 medové pláty, natrieť krémom a poliať čokoládou…

Suroviny:

CESTO

  • 1 vajce
  • 150 g cukru
  • 1 čajová lyžička sóda bikarbóna
  • 50 g maslo
  • 2 lyžice mlieka
  • 2 lyžice medu
  • 450 g hladkej múky
  • 1 lyžica kakaa

Krém

  • 4 dl mlieka
  • 2 a 1/2 lyžice polohrubej múky
  • 2 lyžice cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 150 g masla

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA

  • 100 g tmavej čokolády
  • 3 lyžice oleja

Postup:

Mlieko, med, kakao, maslo sódu bikarbónu, cukor a vajce zmiešame v miske, dáme na sporák a na miernom ohni  za stáleho miešania zohrievame, kým zmes začne peniť. Múku preosejeme a primiešame do zmesi, vypracujeme hladké nelepivé cesto.

Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a okamžite rozvaľkáme / s teplým cestom sa ľahšie pracuje/ a uložíme na vymastenú zadnú stranu plechu. Upečieme veľmi tenké 4 platy.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 5-8 minút. Jemne prejdeme dlhým nožom popod upečený plát a oddelíme ho od plechu. Upečený plát položíme na čistú utierku. Necháme vychladnúť.

Krém:

Z mlieka, múky, vanilkového cukru a 2 PL cukru uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a zmiešame s vychladnutým krémom, vymiešame do hladka.

Krém rozdelíme na tri rovnaké časti a naplníme vychladnuté pláty. Koláč odložíme na noc do chladničky, aby nám pláty zmäkli. Na druhý deň polejeme čokoládovou polevou.

Čokoládu  a olej rozpustíme vo vodnom kúpeli a vymiešame do leskla. Polejeme koláč. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

zdroj: coolinarika

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*