Ako urobiť dokonalú TMAVÚ a SVETLÚ piškótu na roládu, ktorá sa nikdy nepotrhá. (RECEPT)

Tento recept si určite niekam zapíšte!

Ľahká a nadýchaná piškóta je základom pre sladkú roládu.  Vychladnutú  piškótu môžeme natrieť krémom, Nutellou alebo džemom. Chutí lahodne.

Ingrediencie:

Svetlá piškóta

  • 4 vajcia
  • 100 g  jemného cukru
  • 65 g polohrubej múky

Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu.

Najskôr si dáme do misy vajcia, šľaháme ich asi 15 sekúnd, potom pridáme cukor a vyšľaháme do peny.  Pridáme preosiatu múku. Opatrne premiešame.  Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°c asi 10 minút. Po 10 minútach otvoríme dvierka na rúre a piškótu sušíme ešte 5 minút. Piškótu vyklopíme na čistú utierku papierom na vrch, Papier na pečenie jemne odstránime a piškótu s utierkou zvinieme. Necháme úplne vychladnúť.

Vychladnutú piškótu rozvinieme a plníme podľa vlastnej fantázie.

Tmavá piškóta

  • 4 vajcia
  • 80 g jemného cukru
  • 60 g polohrubej múky
  • 10 g kakaa

Žĺtka vymiešame s kakaom do peny.

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, pridáme vymiešané žĺtka s kakaom, opatrne vymiešame, nakoniec primiešame preosiatu múku.

Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°c asi 14 minút. Upečenú piškótu preložíme na čistú utierku, opatrne odstránime papier na pečenie a  jemne zvinieme.  Necháme úplne vychladnúť. Plníme podľa vlastnej fantázie.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*