Francúzske zemiaky podľa receptu lenivej ženy. Perfektný obed pre celú rodinu!

Suroviny:

  • 1-1,5 kg zemiakov
  • 5 uvarených vajec na tvrdo
  • 3 surové vajcia
  • 5 nožičiek párkov
  • 100-150 g  strúhaného syra
  • pol nožičiek  klobásy
  • 375 g kyslej smotany
  • 2 dl smotany na varenie
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

5 vajec uvaríme na tvrdo. Ochladíme v studenej vode. Ošúpeme a nakrájame.

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na väčšie kocky a varíme v osolenej vode, takmer do mäkka. Scedíme.

Klobásu a párky  nakrájajte na kolieska.

Kyslú smotanu a smotanu zmiešame so surovými vajcami, potom pridáme  syr, soľ a korenie. Zmiešame zemiaky, vajcia, párky  a klobásy pridáme zmes zo smotany a vajec a premiešame.

Zmes  dáme na  plech na pečenie a  pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov až do zlatohnedá. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*