Babkine trojuholníky z kysnutého cesta s bohatou náplňou! Obľúbený recept…

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 80 dkg polohrubej múky
  • 50 g droždia
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 5 dl mlieka
  • 1  lyžička soli
  • 2 dl oleja na varenie
(vajcia nepotrebujete!!)

Na plnenie:

  • šunka nakrájaná na kocky (30 dkg)
  • 2 červené cibule
  • 2 konzervy kukurice,
  • strúhaný syr (25-30 dkg)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 väčšia kyslá smotana
  • slanina nakrájaná na kocky

Na vrch:

  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 1 žĺtok,
  • sezamové semienka (môžete použiť aj ľanové a iné)

Postup:

Droždie zmiešame s 1 dl vlažného mlieka (pridáme trochu cukru),necháme stáť asi 10-15 minút.
V  miske zmiešame všetky prísady na cesto, pridáme kvások a  zvyšné vlažné mlieko, vymiesime do hladka. Prikryjeme kuchynskou utierkou a na teplom mieste necháme kysnúť do zdvojnásobenia objemu. (asi 40 minút až 1 hodina)
Cesto prekrojíme na polovicu a  natenko rozvaľkáme,
Pretlačený cesnak zmiešame s kyslou smotanou a touto zmesou potrieme cesto, poukladáme naň  šunku, slaninu, cibuľu, kukuricu, syr
a zvinieme. Vrch  potrieme zmesou kyslej smotany a žĺtka, nakrájame ostrým nožom na trojuholníky. Takto postupujeme aj s druhou polovicou cesta. Môžeme najskôr nakrájať a potom natrieť zmesou kyslej smotany a žĺtka.
Vrch posypeme sezamom a pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie  vo vyhriatej rúre pri  180°C asi  15-20 minút. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*