Ako urobiť chutný a dobrý obed, ktorý bude chutiť každému pri stole. Na konci nájdete videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.
Ingrediencie:
- 800 g mleté mäso
- 1 veľká cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- petržlenovú vňať
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička soli
- čierne korenie
- 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
- 3 čajové lyžičky strúhanky
- malý strúhaný muškátový oriešok
Cibuľu nakrájame na jemno. Zmiešajte s mletým mäsom, pridajte pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, vajce, lyžičku soli, čierne korenie, červenú mletú papriku, strúhanku a strúhaný muškátový oriešok. Všetko spolu vymiešame. Zo zmesi tvarujeme fašírky ( asi 100 g).
Ešte potrebujeme:
- strúhanka
- olej
Fašírky obalíme v strúhanke a smažíme 3-4 minúty na jednej strane a 3-4 minúty na druhej.
Na omáčku potrebujeme:
- 1 malá cibuľa
- 1 polievková lyžica hladkej múky
- 400 ml sterilizované paradajky
- 800 ml voda
- 1 polievková lyžica sójovej omáčky
- muškátový oriešok
- soľ
Fašírky vyberieme na tanier a do oleja pridajte cibuľu, opražíme do sklovitá. Pridáme sterilizované paradajky, sójovú omáčku, muškátový oriešok, soľ, Pridáme múku, dobre premiešame. Podlejeme vodou. Privedieme do varu. Mäsové guľky vrátime do omáčky a dusíme na nízkej teplote asi pol hodiny. Dobrú chuť!
Leave a Reply