V tomto videu sa dozviete, ako pripraviť bravčovú panenku v tradičnej omáčke.
Ingrediencie:
- 1 bravčová panenka( asi 700 g )
- 3 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 100 ml bieleho vína
- 250 ml vývaru
- 1 bobkový list
- 2 PL extra panenského olivového oleja
- soľ
- korenie podľa chuti
Postup:
Panenku odblaníme a nakrájame na asi 2-3 cm hrubé kúsky.
Panenku opražíme na rozpálenom oleji z jednej strany asi 3-4 minúty. Potom medailóniky otočíme, osolíme a okoreníme, aj z druhej strany pečieme asi 3-4 minúty. Medailóniky odložíme bokom. Do výpeku pridáme ďalšiu lyžicu oleja, rozpálime, pridáme nakrájaný cesnak a cibuľu, opražíme do zlatohnedá. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu. Za stáleho miešania dusíme, kým bude cibuľa mäkka. Pridáme bobkový list a podlejeme bielym vínom. Občas premiešame, kým sa alkohol odparí. Podlejeme vývarom, zakryjeme a dusíme do mäkka. Občas premiešame. Osolíme a okoreníme podľa chuti. ( Ak chceme mať omáčku hladkú, rozmixujeme ju ponorným mixérom.)
Do omáčky dáme opečenú panenku a dusíme asi 10 minút, občas premiešame. Môžeme podávať s opečenými zemiakmi, alebo zeleninou. Dobrú chuť!
Leave a Reply