Ingrediencie:
- 2 šálky pražených arašidov (300 g)
- 2 šálky vykôstkovaných datlí (450 g)
- 1 šálka sezamových semienok (140 g)
Na zdobenie:
- 40 g nesladenej bielej čokolády na ozdobenie (voliteľné)
Postup:
Arašidy zomelieme na jemno. Datle rozmixujeme na rovnomernú pastu. Arašidy vymiešame s pastou z datli. Vymiešame do hladka. Zo zmesi urobíme malé guľky, obalíme ich v sezame. Môžeme ich takto konzumovať, alebo si ich ešte vylepšíme.
Guľky dáme do papierových košíčkov a mierne roztlačíme. Do každej guľky urobíme malú jamku.
Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, naplníme jamky a necháme stuhnúť! Dobrú chuť!
Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply