Kokosová rozprávka – zákusok, ktorý u nás nechýba žiadne sviatky.

Po tomto výbornom koláčiku, vždy ostane prázdny plech!

Ingrediencie:

Cesto:

  • 4 bielky
  • 200 g cukru
  • 1 lyžica polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 200 g strúhaného kokosu

Postup: Bielky vyšľahajte  na tuhý sneh. Postupne pridáme  cukor a šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Do zmesi preosejeme  múku zmiešanú s práškom do pečiva a kokosom a jemne premiešame metličkou. Formu vystelieme  papierom na pečenie. Vlejeme  zmes, zarovnáme  a pečieme  pri teplote 180 °C približne 20 minút. Necháme vychladnúť.

Čokoládová vrstva:

  • 200 g horkej čokolády
  • 6 lyžíc oleja

Postup: Na parnom kúpeli roztopíme nakrájanú čokoládu spolu s olejom a vylejeme  ju na vychladnuté cesto. Uložíme  do chladničky, aby čokoláda stuhla. Trochu čokolády si odložíme na ozdobenie.

Krém:

  • 4 žĺtky
  • 3 lyžice kukuričného škrobu
  • 250 ml mlieka
  • 6 lyžíc cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 100 g horkej čokolády
  • 250 ml smotany na šľahanie

Postup: V 100 ml mlieka rozmiešame škrob a žĺtky. Zmes pridáme  do zvyšného mlieka spolu s cukrom a vanilkovým cukrom varíme  na miernom ohni, kým zmes nezhustne na konzistenciu pudingu. Odstránime  z ohňa, pridáme  nasekanú čokoládu a miešame, kým sa  čokoláda nerozpustí. Necháme  vychladnúť a občas premiešame, aby sa nevytvorila kôrka.

Smotanu vyšľaháme  na tuhú šľahačku a vmiešame do vychladnutého krému. Krátko premiešame, aby bol krém hladký. Krém navrstvíme  na stuhnutú čokoládovú vrstvu. Zarovnáme. Vrch ozdobíme čokoládovou polevou a strúhanou čokoládou. Odložíme na 1-2 hodiny do chladničky. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*