Ingrediencie:
Na cesto:
- 11 lyžíc cukru
- 11 lyžíc oleja
- 15 lyžíc mlieka
- 15 lyžíc polohrubej múky
- 2 polievkové lyžice kakaového prášku
- 4 vajcia
- 1 vrecko prášku do pečiva
Na náplň:
- 50 dkg tvarohu
- 4 polievkové lyžice krupice
- 2 vajcia
- 20 dkg cukru
- 2 vrecká vanilkového cukru
Postup:
V miske vymiešajte tvaroh s krupicou, vajcami, cukrom a vanilkovým cukrom, kým nevznikne hladká hmota.
Príprava cesta:
Z bielok vyšľahajte tuhý sneh.
Žĺtky vymiešajte s cukrom do peny. Pridajte olej a postupne vmiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko. Pridajte preosiate kakao. Ak je cesto príliš husté, pridajte trochu mlieka. Nakoniec pomaly vmiešajte sneh z bielkov.
Kakaové cesto rozotrite na plech vymastený tukom alebo vyložený papierom na pečenie.
Lyžicou ukladajte tvarohovú plnku na kakaové cesto.
Pečte v predhriatej rúre pri 180°C približne 30 minút.
Dekorácia:
Ešte teplý koláč môžete posypať práškovým cukrom.
Ak chcete čokoládovú polevu, rozpustite 100 g tmavej čokolády nad parou a pridajte lyžičku oleja. Vymiešajte do leskla. Rozotrite na upečené cesto. Nechajte stuhnúť.
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply