6 dôvodov, prečo začať konzumovať datle: Zabraňujú mŕtvici, infarktu, hypertenzii a nielen to!

Majú ich každom obchode ale takmer nikto nevie, čo tieto nenápadné datle dokážu! Odteraz si ich vložíte do nákupného zoznamu…

Je zdravé jedlo v dnešnom svete mýtom? Nie nevyhnutne! Ukazuje sa, že datle obsahujú veľa zdravotných vlastností, ktoré zmierňujú mnohé zdravotné problémy!

Sú ideálne pri problémoch ako mŕtvica, infarkt, cholesterol a hypertenzia!

6 dôvodov, prečo by ste mali jesť datle! Najmä v zime…

1 Datle sú bohaté na železo –je to  niečo, čo  je užitočné pre ľudí trpiacich anémiou

Mali by ich jesť deti aj tehotné ženy. Okrem toho je železo zodpovedné za podporu prietoku kyslíka krvou.

2 Datle zabraňujú hnačke – sú bohaté na draslík, ktorý zastaví nepríjemné príznaky

Keď nabudúce pocítite hnačku, určite použite tento nápad.

3 Datle účinne pomáhajú kontrolovať telesnú hmotnosť – niektorí dietológovia odporúčajú jesť datle nalačno

Je to preto, aby sa zabránilo ukladaniu nadmernému tuku!

4 Regulujú hladinu cholesterolu – čistia cievy

Tým sa zabráni tvorbe krvných zrazenín!

5 Posilňujú srdce – tieto sladké plody majú veľkú silu

Využite to a starajte sa o svoje srdce! Môžete ich namočiť cez noc a ráno ich precediť a pridať do ovsených vločiek alebo pudingu!

6 Datle pomáhajú predchádzať zmenám nálad – tu spomeniem opäť draslík

Je to dôležitý minerál, ktorý zlepšuje nervový systém a zabraňuje zmenám nálady. Ak prijmete 400 mg draslíka denne, nemáte dôvod na obavy!

TIP: Sušené datle jedzte vždy tak, že ich pred tým na pár hodín namočíte a necháte nabobtnať! Môžete si ich pridať na raňajky ku vločkám alebo do jogurtu na desiatu.

Máte radi datle? Ak nie, myslíme, že stojí za to zmeniť to!

Môžete ich využiť na mnoho spôsobov! Dajú sa jesť ako desiata, dajú sa pridávať do sladkých jedál a dá sa z nich vyrobiť aj veľa sladkostí!

Zoznámte sa s receptom na chutné koláčiky:

  • datle (cca 12 kusov)
  • 1 šálka ovsených vločiek
  • pol šálky kokosových vločiek
  • 2 polievkové lyžice kokosového oleja
  • vlašské orechy
  • hrozienka (ľubovoľne)

Datle zalejte vriacou vodou a odstavte na 20 minút. Ovsené vločky a ľubovoľný počet orechov pomelieme na múku. Pridajte zvyšok ingrediencií a svoje obľúbené prísady. Vytvarujte tvary podľa vlastnej fantázie  a pečte v rúre vyhriatej na 150 stupňov asi 15 minút.

Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*