Najobľúbenejší JABLKOVÝ KOLÁČ v Taliansku. Je taký chutný, že si ho obľúbite aj vy!

Na konci nájdete priložený videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.

Ingrediencie:

  • 2 jablká
  • 2 lyžice cukru
  • trochu škorice
  • 1 polievková lyžica masla
  • 1 lyžica medu alebo marhuľového džemu
  • 2 vajcia
  • 50 gramov cukru
  • 8 gramov vanilkového cukru
  • 80 ml oleja
  • 8 gramov prášku do pečiva
  • 300 gramov hladkej múky
  • 1 vaječný bielok
  • 125 gramov práškového cukru
  • 2 lyžice marhuľového džemu

Postup:

Jablká očistite, nastrúhajte na hrubo,  zmiešajte s 2 lyžicami cukru a trochou škorice. Na panvici rozpustite maslo, pridajte jablká a krátko ich poduste, kým  zmäknú. Pridajte med alebo marhuľový džem a zamiešajte.

V miske vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridajte olej a znova premiešajte. Postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a premiešavajte, kým nevznikne hladké cesto. Cesto rozdeľte na polovicu.

Jednu polovicu cesta rozložte  na dno  formy, vyloženej papierom na pečenie. Na povrch cesta rozložte pripravené jablká. Zarovnajte. Druhú časť cesta vyvaľkajte  a položte  na jablká. Popichajte  vidličkou.

Bielok vymiešajte  s práškovým cukrom na hladkú bielu polevu. Polejte  vrch koláča, rovnomerne rozotrite.

Marhuľový džem rozmiešajte  a na vrch koláča urobte  džemovú mriežku.  Koláč vložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte približne 40 minút.

Po upečení koláč nechajte vychladnúť.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*